Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

Bylinkové likéry a vína

Trnkový likér

Jestli si netroufáte na trnkové víno, likér uspokojí vaše chuťové buňky na 100%

Typická „trpkost“ trnek se promění na úžasný chuťový zážitek……

Návod na přípravu:

drobná rada na začátek – začněte rovnou s dvojitou dávkou!!

1,5lt trnek plodů omýt a rozmačkat /nakládáme i s peckami/,

7 hřebíčků,

2 celé skořice,

1/2lžičky strouhaného muškátového oříšku,

Zalít 2lt vodky a nechat 6 týdnů louhovat.

Pak scedit a přidat sirup z 600g cukru a 400ml vody. Nechat pomalu za studena rozpustit a slít do lahví.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Ostružinový likér

Některý rok je příroda tak štědrá, že už nevíte co s plody……pokud máte nadbytek ostružin, malin, moruší, černého rybízu,….můžete tento recept zkusit v několika obměnách.

Ostružina je vynikající zdroj  vitamínu C, B, karotenů, antioxidantů, fosforu, draslíku, železa, vápníku, horčíku.

Číst dále

Bezový likér z plodů

Kouzelný keř – černý bez, který nás obdarovává svými pupeny, listy, květy a nakonec i plody.

Plody sbíráme plně vyzrálé, za slunečného počasí a použijeme je k výrobě vynikající medicíny s příchutí rumu (ocení i pánové). Likér má celou řadu léčivých účinků a jak se níže dočtete, zjistíte, že ho bude třeba několik litrů.

Receptů na výrobu bezových likérů je celá řada, níže přikládám náš rodinný. Je rychlý, jednoduchý a hlavně všemi členy vyzkoušený.

Číst dále

Pampeliškový likér I.

Kvetoucí pampelišky bývají prvním jarním bylinkářským úlovkem. Krom cukrového pampeliškového medu můžeme květy použít i na pampeliškový květový likér. Děti nám s jeho přípravou rády pomohou, když jim za odměnu slíbíme ochutnávku na povzbuzení chuti k jídlu.

Jeho příprava je jednoduchá:

Do hrnce si připravíme: 2lt pampeliškových květů, omyté a na plátky nakrájené 2 citrony a 2 pomeranče, vše zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme 24 hodin.

Číst dále

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Letní bylinkaření na Starém mlýně

3. - 5. 7. 2020

Bližší info zde ....


Skupinové konstelace

25. 7. 2020 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola - zahájení

12 - 13. 9. 2020

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačně; diskuzní skupině na FB

TOPlist