Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

Bylinkové likéry a vína

Šípkový likér

Pokud si netroufáte na klasické šípkové víno a máte obavu, že vyrobíte ocet, zkuste likér, který se vám povede na 100%.

Nasbírejte si šípky přešlé prvním mrazíkem, budou přijemně nasládlé. Občas se vám některý rozmázne v ruce, ale pro výrobu likéru to nevadí, naopak. Šípky před naložením pomačkám nebo rozmixuji, aby rozvinuly svoji charakteristickou chuť.

Šípky před naložením nepotřebují žádnou speciální úpravu.

Číst dále

Likér ze smrkového jehličí

Když zjara natrháte větší množství výhonků a nebudete vědět co s nimi, zkuste si naložit jednu várku na likérek. Bude nabitý vitamínem C, což oceníte zejména v chřipkovém období. Překvapí vás specifickou, vyváženou, sladko-nakyslou chutí a vůní čerstvého jarního lesa.

Používejte výhonky pouze se smrku ztepilého.

Výroba je jednoduchá a rychlá.

Číst dále

Jeřabinka

Podzimní dary přírody – plody. Jeřabiny trhejte po prvním mrazíku, aby zmizela jejich natrpklá příchuť.

Postup výroby likéru:

2 kg omytých jeřabin /jedlý sladkoplodý jeřáb/, 2 dl červeného vína, 1 ks skořice povařit pod pokličkou 30 minut.

Po zchladnutí propasírovat a přidat roztok z 1 kg cukru a 250 ml vody.

Nakonec přidat  0,5 lt 80% alkoholu a slít do lahví.

Užívat dle chuti a libosti v přiměřeném množstí.

 

Bylinkové likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Zázvorový likér

Výhodou je, že zázvor není u nás považován za sezónní bylinu. Zatímco si budete likérek vychutnávat, další várka se může macerovat……. a věřte, že až ochutnáte, budete mile překvapeni.

A hlavně – kudy teče, tudy dezinfikuje.

Návod na přípravu:

400 g čerstvého zázvoru nakrájet na tenké plátky

4 celé skořice

1g kardamonu

/přidávám i lžičku sušené citronové kůry/

Zalít 0,5lt vodky a nechat 3 týdny.

Poté scedit a přidat 300g medu.

Preventivně v dobách viróz malého panáčka ráno i večer.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Skupinové konstelace

17. 10. 2020 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Jestřábník

24. 10. 2020

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Dřín

31. 10. 2020

Bližší info zde ....


Třídenní cyklus Cesta k sebepoznání, aneb Putování labyrintem našeho života

18. 10. 2020

Bližší info zde ....


Skupinové konstelace

14. 11. 2020

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Verbena - Sporýš

28. 11. 2020

Bližší info zde ....


Zahájení čtyř-víkendového cyklu Bylinkové školy

6 - 7. 3. 2021

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačně; diskuzní skupině na FB

TOPlist