Bylinkové tinktury a jejich výroba

Tinktury jsou samostatnou skupinou, jak zpracovat čerstvé či sušené bylinky.

V alkoholu se rozpouští jiné účinné látky nežli ve vodě, proto v některých případech volíme tuto variantu. Jedná se především o pupeny, které v sobě obsahují sílu, která se později rozloží do celého stromu, a o bylinky, které jsou energeticky silnějšího působení.

Výroba tinktur je jednoduchá, pupen, nať, květ, plod či kůru zalijeme alkoholem a necháme 3-5 týdnů louhovat. Alkohol lze použít jakýkoliv, od slivovice přes vodku či konzumní líh, od 40% do 80%. V některých případech je vhodné použít lékárenský čistý líh 99,6%. U všech postupů budu uvádět sílu alkoholu i případný, odlišný způsob přípravy. Po době louhování obsah slijeme do tmavých lahviček.

Tinktury užíváme buď preventivně 3x denně 20 kapek, nebo v přepočtu na tělesnou hmotnost, kterou rozdělíme do tří denních dávek (např. při hmotnosti 60kg užíváme 3x denně 20 kapek).

S láskou Lenka

 

Bylinkové tinktury nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist