Bylinkové sirupy a jejich domácí výroba

Domácí výroba sirupů je velice jednoduchá a laciná záležitost, kterou zvládne bez potíží i každý začátečník.
Spousta bylinek, ve kterých potřebujeme zachovat jejich účinky, vytvoří prostřednictvím cukru, působením času a slunce úžasný a lahodný lektvar, který je vhodný pro preventivní používání, i akutní stavy.

Některé bylinky bohužel nelze takto zpracovávat a je vhodnější metoda, kdy sirup vaříme. Oba postupy budou podrobně uvedeny i s fotodokumentací.
V poslední době se setkávám s kritikou, že sirupy obsahují spoustu cukru. Nabízejí se varianty nakládat bylinky do medu (což není vhodné pro bylinky s vyšším obsahem vody, neboť obsah začne kvasit), do třtinového cukru, či alternativních sladidel.

Můj názor je ten, že cukr dokonale konzervuje, a pokud se stravujeme střídmě a nekonzumujeme potraviny a nápoje typu hamburgery, coca-colu a podobné, tak lžíce sirupu jako prevence nikoho nepoškodí.

Toho, kdo má odlišný názor respektuji, respektujte prosím i můj.

S láskou Lenka

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist