Bylinkové sirupy a jejich domácí výroba

Domácí výroba sirupů je velice jednoduchá a laciná záležitost, kterou zvládne bez potíží i každý začátečník.
Spousta bylinek, ve kterých potřebujeme zachovat jejich účinky, vytvoří prostřednictvím cukru, působením času a slunce úžasný a lahodný lektvar, který je vhodný pro preventivní používání, i akutní stavy. 

Některé bylinky bohužel nelze takto zpracovávat a je vhodnější metoda, kdy sirup vaříme. Oba postupy budou podrobně uvedeny i s fotodokumentací.
V poslední době se setkávám s kritikou, že sirupy obsahují spoustu cukru. Nabízejí se varianty nakládat bylinky do medu (což není vhodné pro bylinky s vyšším obsahem vody, neboť obsah začne kvasit), do třtinového cukru, či alternativních sladidel.

Můj názor je ten, že cukr dokonale konzervuje, a pokud se stravujeme střídmě a nekonzumujeme potraviny a nápoje typu hamburgery, coca-colu a podobné, tak lžíce sirupu jako prevence nikoho nepoškodí.

Toho, kdo má odlišný názor respektuji, respektujte prosím i můj.

S láskou Lenka

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley