Bylinkové marmelády

Rakytníková marmeláda s pomerančem

Rakytník 100x jinak. Zkuste marmeládu s pomerančem. Krom klasického „marmeládového“ použití se užívá lžička 2x denně na posílení imunity.

Rakytnik sklízejte zralý, nejlepší je po prvním mraziku, kdy sám opadá z větviček do nádob pod nimi. Odpad – pecičky můžete rozmixovat a zalít lihem na výrobu tinktury.

Číst dále

Zázvorová marmeláda

Bylinkařit můžeme i v zimě, kdy naše tělo potřebuje bylinky svou povahou zahřívající. Marmeláda se užívá preventivně  po lžičce 2x denně.

Postup výroby:

1 kg zázvoru oloupat a nakrájet na malé kousky nebo nastrouhat, 2 jablka nastrouhat na hrubo, přidat 0,5 kg cukru, šťávu z 1 citronu, trošku vody a 10 minut povařit.

Přidat 1 lžíci sušeného pektinu rozmíchaného v trošce vody a vaříme 30 minut.

Horké plníme do sklenic a položíme dnem vzhůru.

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Marmeláda z arónie

Chuťově nenapodobitelná, výrazná, a prostě – jiná !! Tak bych chrarakterizovala marmeládu z arónie, kterou miluji s palačinkami, v bílém jogurtu nebo jen tak „na lžičku“

Pokud příroda a její obyvatelé dovolí, otrhejte plody až po prvním mrazíku, aby nebyly trpké.

Číst dále

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist