Bylinkové marmelády

Bylinková marmeláda

Bylinkové marmelády jsou variacemi ovocných marmelád. 

Používají se pro své příjemné aroma a gurmánský zážitek.

Mezi vynikající patří marmeláda z květů černého bezu, arónie, meduňky i máty. 

Výroba je jednoduchá a můžete do ní zapojit svou fantazii. Lze přidávat koření dle libosti – skořici, hřebíček, badyán, vanilku, nebo ovoce či ovocnou šťávu (jablka, hrušky, ananas, pomeranč, citron a jiné….)

Přeji mnoho příjemných chvil při bylinkaření v kuchyni.

 

S Láskou Lenka

 


Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Želé z borovicových květů a mladých šišek na imunitu

Nepropásněte začátek května, kdy kvetou borovice. Jejich pyl je velice cennou a výživnou surovinou – podle starých textů způsobuje dlouhověkost!!!

Není divu, neboť podporuje imunitu, zlepšuje paměť, snižuje pocity únavy, obsahuje spoustu živin, vitamínů a minerálních látek, chrání srdíčko a celý kardio- systém.

Jak vyrobit Želé na posílení imunity:

Continue reading

Trnkový džem s kořením

Trpká, pikantní, neodolatelná…..jiná slova na trnkovou marmeládu neznám….vyzkoušejte!

1kg zralých trnek (pokud je nesbíráte po prvních mrazících, nechte je 1 v mrazáku, aby se jejich trpkost snížila).

Druhý den mražené trnky nasypte do hrnce, přidejte 1/2kg oloupaných, na menší kostičky nakrájených jablek, šťávu z půlky citronu, 2 celé skořice, 2ks kardamonu, 5ks hřebíčku, 1 litr vody a povařte cca 1 hodinu. Poté odstavte a nechte do druhého dne.  Druhý den mírně zahřejte, obsah rozmačkejte a prolisujte přes plátěný hadřík. Získanou šťávu odměřte a smíchejte s želírovacím cukrem. Povařte 5-7 minut a teplé nalévejte do skleniček, které otočte dnem vzhůru.

Continue reading

Marmeláda z černého bezu a švestek

Máte pocit, že marmeláda z bezinek je nevýrazná?

Zkuste ji ochutit švestkami a kořením.

1kg omytých bezinkových plodů vložte do hrnce, přidejte 250g vypeckovaných švestek, nakrájených na kostičky, 2ks celé skořice a 2ks kardamonu a posypte 500g třtinového cukru. Vše řádně promíchejte a nechejte do druhého dne.

Druhý den přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Občas vařečkou rozmělněte bezinky o stěnu hrnce. Přidejte Petol dle návodu a teplé plňte do lahviček, které postavte dnem vzhůru.

Continue reading

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - Ženské bylinky

2.2.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - aneb "Jak na to"

23.2.2019

Bližší info zde ....


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

15 - 17.3.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

Bližší info zde ....


Základy bylinkaření

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley