Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

Bylinkové marmelády

BYLINKOVÉ MARMELÁDY

Bylinkové marmelády jsou variacemi ovocných marmelád.

Používají se pro své příjemné aroma a gurmánský zážitek.

Mezi vynikající patří marmeláda z květů černého bezu, arónie, meduňky i máty.

Výroba je jednoduchá a můžete do ní zapojit svou fantazii. Lze přidávat koření dle libosti – skořici, hřebíček, badyán, vanilku, nebo ovoce či ovocnou šťávu (jablka, hrušky, ananas, pomeranč, citron a jiné….)

Přeji mnoho příjemných chvil při bylinkaření v kuchyni.

S Láskou Lenka

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Želé z borovicových květů a mladých šišek na imunitu

Nepropásněte začátek května, kdy kvetou borovice. Jejich pyl je velice cennou a výživnou surovinou – podle starých textů způsobuje dlouhověkost!!!

Není divu, neboť podporuje imunitu, zlepšuje paměť, snižuje pocity únavy, obsahuje spoustu živin, vitamínů a minerálních látek, chrání srdíčko a celý kardio- systém.

Jak vyrobit Želé na posílení imunity:

Číst dále

Trnkový džem s kořením

Trpká, pikantní, neodolatelná…..jiná slova na trnkovou marmeládu neznám….vyzkoušejte!

1kg zralých trnek (pokud je nesbíráte po prvních mrazících, nechte je 1 v mrazáku, aby se jejich trpkost snížila).

Druhý den mražené trnky nasypte do hrnce, přidejte 1/2kg oloupaných, na menší kostičky nakrájených jablek, šťávu z půlky citronu, 2 celé skořice, 2ks kardamonu, 5ks hřebíčku, 1 litr vody a povařte cca 1 hodinu. Poté odstavte a nechte do druhého dne.  Druhý den mírně zahřejte, obsah rozmačkejte a prolisujte přes sítko. Získanou šťávu odměřte a smíchejte s želírovacím cukrem. Povařte 5-7 minut a teplé nalévejte do skleniček, které otočte dnem vzhůru.

Číst dále

MARMELÁDA Z ČERNÉHO BEZU A ŠVESTEK

Máte pocit, že marmeláda z bezinek je nevýrazná? Zkuste ji ochutit švestkami a kořením.

  • 1kg omytých bezinkových plodů vložte do hrnce,
  • přidejte 250g vypeckovaných švestek, nakrájených na kostičky,
  • 2ks celé skořice a
  • 2ks kardamonu
  • posypte 500g třtinového cukru.

Vše řádně promíchejte a nechejte do druhého dne.

Druhý den přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Občas vařečkou rozmělněte bezinky o stěnu hrnce. Přidejte Petol dle návodu a teplé plňte do lahviček, které postavte dnem vzhůru (lze použít jinou alternativní metodu).

Číst dále

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Novoroční triturace posvátného JMELÍ

10.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Koření v léčitelské praxi

23.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností Triturace KŘIŠŤÁLU

24.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola II. DIAGNOSTIKA

6-7.2.2021 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola I.

Zahájení 27-28.2.2021

Bližší info zde ....


TOPlist