Bezový sirup 1:

Květy bezu lze zpracovat mnoha způsoby. Přidávám jeden z mnoha receptů, který mám ráda pro jeho jednoduchost i lahodnou chuť.

Postup výroby:

40 bezových květů zalít 2lt vody a nechat přes noc. Ráno scedit, přidat 1kg třtinového cukru a povařit 20 minut.

Přidat šťávu z 1 citronu /pro jinou chuť z pomeranče/ a povařit ještě 5 minut.

Horké nalévat do lahví a uzavřít.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

Bezový sirup 2:

40 bezových květů zalít 3lt vody a nechat přejít varem. Přidat šťávu ze 3 citronů a nechat do druhého dne. Druhý den scedit, odměřit obsah a přidat třtinový cukr v poměru 1:1 /na 1lt tekutiny dát 1kg cukru/. Vše pomalu přivést k varu a míchat do úplného rozpuštění cukru.

Horké nalít do sklenic, uzavřít a dát vzhůru dnem.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist