Bezový sirup 1:

Květy bezu lze zpracovat mnoha způsoby. Přidávám jeden z mnoha receptů, který mám ráda pro jeho jednoduchost i lahodnou chuť.

Postup výroby:

40 bezových květů zalít 2lt vody a nechat přes noc. Ráno scedit, přidat 1kg třtinového cukru a povařit 20 minut.

Přidat šťávu z 1 citronu /pro jinou chuť z pomeranče/ a povařit ještě 5 minut.

Horké nalévat do lahví a uzavřít.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

Bezový sirup 2:

40 bezových květů zalít 3lt vody a nechat přejít varem. Přidat šťávu ze 3 citronů a nechat do druhého dne. Druhý den scedit, odměřit obsah a přidat třtinový cukr v poměru 1:1 /na 1lt tekutiny dát 1kg cukru/. Vše pomalu přivést k varu a míchat do úplného rozpuštění cukru.

Horké nalít do sklenic, uzavřít a dát vzhůru dnem.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley