Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

BEZOVÁ MARMELÁDA

Bezovou marmeládu můžeme dochutit podle fantazie, nejčastěji vyrábíme s pomerančem, skořicí a hřebíčkem, nebo s citronem a hřebíčkem. Nebojte se experimentovat. Přidávám pro inspiraci oba receptíky.

Bezová marmeláda s citronem a hřebíčkem:

20 čerstvých bezových květů /otrhat od stopek/ zalít
750 ml převařené vody a nechat v chladu do druhého dne.
Druhý den scedit, přidat šťávu z 1 citronu, 5ks hřebíčku,
200 g želírovacího cukru a vařit 1 minutu, poté přidat 200g krystalového cukru a vařit cca 7 minut. Teplé nalévat do sklenic, uzavřít a položit dnem vzhůru.

 

 

Bezová marmeláda s pomerančem a skořicí:

 

20 čerstvých bezových květů /otrhat od stopek/ zalít
750 ml převařené vody a nechat v chladu do druhého dne.
Druhý den scedit, přidat šťávu z 2 pomerančů, 1 lžičku skořice, 2 celé skořice,
200g želírovacího cukru a vařit 1 minutu, poté přidat 200g krystalového cukru a vařit cca 7 minut. Teplé nalévat do sklenic, uzavřít a položit dnem vzhůru.

(PS: dobrá kombinace je i pomeranč/kardamon)

 

 

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Skupinové konstelace

17. 10. 2020 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Jestřábník

24. 10. 2020

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Dřín

31. 10. 2020

Bližší info zde ....


Třídenní cyklus Cesta k sebepoznání, aneb Putování labyrintem našeho života

18. 10. 2020

Bližší info zde ....


Skupinové konstelace

14. 11. 2020

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností - Téma: Verbena - Sporýš

28. 11. 2020

Bližší info zde ....


Zahájení čtyř-víkendového cyklu Bylinkové školy

6 - 7. 3. 2021

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačně; diskuzní skupině na FB

TOPlist