Aróniová marmeláda s kořením

autor: | Domácí bylinné marmelády

Chuťově nenapodobitelná, výrazná, a prostě – jiná !! Tak bych charakterizovala marmeládu z arónie, kterou miluji s palačinkami, v bílém jogurtu nebo jen tak „na lžičku“

Pokud příroda a její ptačí obyvatelé dovolí, otrhejte plody až po prvním mrazíku, aby nebyly trpké.

Postup výroby:

2lt otrhaných, omytých plodů nasypte do hrnce, přilijte 0,5 lt červeného polosuchého vína a vařte 30 minut. pak vše rozmixujte, přidejte 5 hřebíčku, 2 celé skořice, badyán, 1kg želírovacího cukru a vařte 5 min (dle návodu).
Nakonec přidejte pro chuť trochu rumu a horké nalévejte do skleniček.

Plod aronie příznivě ovlivňuje činnost štítné žlázy, čistí krev a vše co je s krví spojeno

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest