Akátová květová marmeláda

Možná jste zaslechli, že strom akát je jedovatý. Neplatí to o jeho aromatických květech, ze kterých můžete vyzkoušet marmeládu, kterou si můžete dochutit vším, co vás napadne. Já květy akátu kombinuji s pomerančovou šťávou, hřebíčkem a vanilkou.

Postup výroby:

2lt hrnec naplnit akátovými květy (beze stopek!), přidat půlku pomeranče nakrájeného na plátky, podle chuti půlku vanilkového lusku a 5 hřebíčků a zalít studenou, převařenou vodou. Nechat v chladu do druhého dne. Druhý den přecedit, přidat z jednoho pomeranče šťávu, odměřit a dle návodu přidat želírovací cukr a povařit 5-7 minut.

Pozor – ostatní části akátu jsou jedovaté!

Jako variantu lze místo pomeranče použít citron. Akát je velice aromatický!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Bylinky pro ženy

Uskutečníme:

14.7.2018 

Bližší info zde ...


Letní bylinkaření na Šumavě

Uskutečníme:

20.7.2018 a 22.7.2018

Bližší info zde ...


Psychika a nemoci

Uskutečníme:

11.8.2018 

Bližší info zde ...



Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley