Akátová květová marmeláda

Možná jste zaslechli, že strom akát je jedovatý. Neplatí to o jeho aromatických květech, ze kterých můžete vyzkoušet marmeládu, kterou si můžete dochutit vším, co vás napadne. Já květy akátu kombinuji s pomerančovou šťávou, hřebíčkem a vanilkou.

Postup výroby:

2lt hrnec naplnit akátovými květy (beze stopek!), přidat půlku pomeranče nakrájeného na plátky, podle chuti půlku vanilkového lusku a 5 hřebíčků a zalít studenou, převařenou vodou. Nechat v chladu do druhého dne. Druhý den přecedit, přidat z jednoho pomeranče šťávu, odměřit a dle návodu přidat želírovací cukr a povařit 5-7 minut.

Pozor – ostatní části akátu jsou jedovaté!

Jako variantu lze místo pomeranče použít citron. Akát je velice aromatický!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

jaro 2020

Bližší info zde ....


Zimní konstelace Benešov

11.1.2020


Cesta k sebepoznání

19.1.2020

Bližší info zde ....


Putování do říše rostlin

25.1.2020 Benešov

Bližší info zde ....


Putování do říše rostlin

8-10.5.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření

15-17.5.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Slunovratové bylinkaření

19-21.6.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


TOPlist