Akátová květová marmeláda

Možná jste zaslechli, že strom akát je jedovatý. Neplatí to o jeho aromatických květech, ze kterých můžete vyzkoušet marmeládu, kterou si můžete dochutit vším, co vás napadne. Já květy akátu kombinuji s pomerančovou šťávou, hřebíčkem a vanilkou.

Postup výroby:

2lt hrnec naplnit akátovými květy (beze stopek!), přidat půlku pomeranče nakrájeného na plátky, podle chuti půlku vanilkového lusku a 5 hřebíčků a zalít studenou, převařenou vodou. Nechat v chladu do druhého dne. Druhý den přecedit, přidat z jednoho pomeranče šťávu, odměřit a dle návodu přidat želírovací cukr a povařit 5-7 minut.

Pozor – ostatní části akátu jsou jedovaté!

Jako variantu lze místo pomeranče použít citron. Akát je velice aromatický!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley